JE Pyörälenkki 2: Laajavuoren valloitus

Jyväskylän rinteet ja mäkinen maasto saattavat tulla tasaiseen maastoon tottuneille pyöräilijöille yllätyksenä. Keskustan kupeessa sijaitsevan Laajavuoren rinteet tarjoavat haastetta kovakuntoisimmallekin pyöräilijälle!

Katso lenkki Google Mapsissa tästä: Laajavuoren valloitus

Laajavuoren valloitukseen kannattaa ottaa kunnolla vauhtia ja lähteä matkaan jo Viitaniemestä, esimerkiksi JAMK:in Rajakadun kampuksen pielestä Eeronkadulta. Lämmittelyhien voi ottaa pintaan vaikkapa Tuomiojärven frisbeegolf-radalla, ja suunnistaa sen jälkeen Laajavuorta kohti pitkin Viitaniemen rantateitä.

Reitti Laajavuoren suuntaan kulkee ohi Viitaniemen pintavesilaitoksen, joka on on yksi kolmesta tärkeimmästä Jyväskylän Energian vedentuotannon yksiköstä. Laitoksella toimii mm. oma käyttölaboratorio, jossa seurataan Jyväskylän veden laatua.

Tuomiojärven rauhallinen rantatie kuljettaa pyöräilijän aina Kortesuolle saakka, ja matkalla kannattaa poiketa Rautpohjan lintutornilla tai bongailemassa Eeronlahden suojeltua naurulokkiyhdyskuntaa.

Eeronlahden pohjukasta alkaa kiipeäminen Kortepohjan asuinalueen ja ylioppilaskylän läpi kohti Laajavuorta.

Tie Laajavuoden laelle nousee laskettelukeskuksen päärinteen oikealta puolelta, Vuorilammen takaa kohti Matti Nykäsen mukaan nimettyä mäkihyppyriä.

Laajavuoren laelta on uskomattomat näköalat yli koko kaupungin – sen enempää on tuskin Jyväskylästä mahdollistakaan nähdä kerralla!

Reitti jatkuu Laajavuoren takarinteiden kautta kohti Killerin ravirataa, josta onkin helppo lasketella takaisin kohti kaupunkia ohi Kortemäen ja läpi Savelan, Vesangantietä pitkin.

Lyhin reitti Savelasta takaisin Rajakadulle kulkee Vehkalammen tekonurmikentän vierestä ja edelleen Viitaniemen ja Mäki-Matin perinteisten asuinalueiden välistä, Nisulankadun kautta.

Jos energiaa riittää, samalla reissulla voi valloittaa myös toisen kuuluisan kukkulan: paras pyöräreitti Jyväskylän keskustaa hallitsevan Harjun laelle kulkee Pitkäkadulta, ohi JJK:n kotistadionin ja kohti Vesilinnaa. Näkymä Vesilinnan ravintolasta ja etenkin näköalatornista vetää miltei vertoja Laajavuoren näkymille!

Laajavuoden lenkki on hyvä päättää legendaariselle Sepänaukiolle, jossa pääset hyvällä tuurilla seuraamaan seudun parhaita skeittisessareita!

Katso myös Jyväskylän Energian muut pyörälenkit!

JE Pyörälenkki 1: Legendaarinen Rantaraitti
JE Pyörälenkki 3: Kolmen niemen lenkki

Energistä pyöräilysyksyä niin uusille kuin vanhoillekin kaupunkilaisille!

Jyväskylän Energia


Jyväskylän Energia tukee 100 pyörää -kampanjaa ja haluamme olla mukana edistämässä paikallista pyöräilyä niin liikunta- kuin liikennemuotonakin. Osallistu JE:n Vinkee Villari -arvontaan 19.9.2014 klo 14 mennessä, ja voit voittaa upean paikallisen käsityöläisen tuunaamaan secondhand-pyörän! Klikkaa tästä ja osallistu nyt »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s