JE Pyörälenkki 3: Kolmen niemen lenkki

Kolmen niemen lenkki kiertää Jyväskylän eteläosien kolme kärkeä: Samulinniemen, Nenäinniemen ja Sippulanniemen. Matkan varrelle mahtuu kaunista järvimaisemaa, hulppeita uusia ja vanhoja kartanoita, vedenpuhdistamo, voimalaitos ja paljon kaunista keskisuomalaista luontoa, aivan kaupungin kupeessa.

Katso lenkki Google Mapsissa tästä: Jyväskylän Energian 3 niemen lenkki

Kolmen niemen lenkille kannattaa startata Lutakon satamasta, ja kääntyä Jyväsjärven sillan pielestä Rantaraitille kohti Äijälänsalmea.

Huom! Tässä kohtaa Google-reittiohje ei noudattele kauneinta reittiä; Rantaraittia kannattaa seurata niin pitkälle kuin sitä riittää, ja palata kartan reitille Kartanorannan kohdalta.

Äijälänsalmen sillan kohdalta jatketaan suoraan kohti Kuokkalan kartanoa, jossa kiinnostuneiden kannattaa pysähtyä katsahtamaan vanhaan kartanoon sijoitettua Kauko Sorjosen taidekokoelmaa.

Lenkki jatkuu Samulinniemen asuinalueen läpi pitkin rantareittejä, Salmirannantien kautta Hämeenpohjantielle ja siitä edelleen Nenäinniemeen, ohi toisen kaupunkialueella sijaitsevan vedenpuhdistamon.

Reitti kulkee kohti Nenäinniemen uimarantaa. Maastopyöräilystä innostuneet voivat poiketa hiekkakuopalla tai ”Nenukin” haastetta tarjoaville metsäpätkille.

Takaisin reitille palattuaan kannattaa jatkaa Naattiantietä pitkin ohi Nenäinniemen koulun ohi ja kääntyä Pohjantien risteyksestä kohti Uimarannantietä.

Uimarannalta lähtee rauhallinen, Ristikiven ja Sippulanniemen rantaa noudatteleva hiekkatie, joka kiertää koko Sippulanniemen golfkentän. Keljonlahden puolella aukeavat näkymät Jyväskylän Energian Keljonlahden voimalaitokselle.

Keljonlahdentien päästä nopein reitti takaisin kaupunkiin kulkee Ristonmaan läpi, Pohjantietä ja edelleen Rantaraittia pitkin takaisin Lutakon satamaan, jossa voit onnitella itseäsi hienosta suorituksesta! Olet taas hieman enemmän jyväskyläläinen.

Katso myös Jyväskylän Energian muut pyörälenkit!

JE Pyörälenkki 1: Legendaarinen Rantaraitti
JE Pyörälenkki 2: Laajavuoren valloitus

Energistä pyöräilysyksyä niin uusille kuin vanhoillekin kaupunkilaisille!

Jyväskylän Energia


Jyväskylän Energia tukee 100 pyörää -kampanjaa ja haluamme olla mukana edistämässä paikallista pyöräilyä niin liikunta- kuin liikennemuotonakin. Osallistu JE:n Vinkee Villari -arvontaan 19.9.2014 klo 14 mennessä, ja voit voittaa upean paikallisen käsityöläisen tuunaamaan secondhand-pyörän! Klikkaa tästä ja osallistu nyt »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s