JE ESITTELEE: Näillä vinkeillä sähkölasku pienemmäksi ja energiaa talteen!

Jyväskylän Energia tukee 100 pyörää -kampanjaa ja haluaa olla mukana edistämässä paikallista pyöräilyä niin liikunta- kuin liikennemuotonakin. Pyöräily onkin erinomainen tapa säästää energiaa ja varsin ympäristöystävällinen teko.

Energian säästäminen on ympäristön ja kestävän kehityksen kannalta järkevä teko. Jyväskylän Energia haluaakin jakaa palasen tietoutta sähkön kulutuksesta kaikkien hyödynnettäväksi. Näillä vinkeillä säästät sähkölaskussasi ja energiankulutustasi!

1. Lopeta lämpimän veden lotraaminen

Erityisesti kerrostaloasujan kohdalla suurin energiasyöppö on runsas lämpimän veden käyttö. Kyseessä on myös asia, josta meidän kaikkien on helppo saada aikaan selvää säästöä. Suihkuajan lyhentäminen on konkreettinen säästötoimi. Lisäksi suihkuihin on saatavilla vettä säästäviä suihkupäitä, joilla voit vähentää vedenkulutustasi jopa 50%.

2. Sammuta valot!

Valaistus on suurin taloussähkön kuluttaja. Helpoin tapa säästää sähköä on yksinkertaisesti sammuttaa valot aina poistuttaessa huoneesta sekä laittamalla ”turhat” valot pois päältä. On erittäin kannattavaa perehtyä tarkemmin tarjolla oleviin lampputyyppeihin ja valikoimaan parhaimmat ratkaisut kotisi valaistukseen.

3. Katkaise virta kokonaan

Kodin viihde-elektroniikka aiheuttaa usein yllättävänkin suuren energiankulutuksen. Virran katkaisu yöksi ja lepotila-asetuksen hyödyntäminen tuovat jo merkittäviä sähkön säästöjä. Elektroniikkalaiteet kannattaa kytkeä katkaisijalla varustettuun jatkojohtoon. Näin saat virrat katkaistua helposti ja nopeasti kerralla kaikista laitteistasi.

4. Järki käteen keittiössä

Keittiössä on mahdollista tehdä pienillä teoilla suuri muutos energiankulutukseen. Käytä mikroaaltouunia ruokien sulattamiseen ja lämmittämiseen. Katso, että kattila on aina kokoaan hiukan pienemmällä levyllä. Astianpesukoneen käyttö säästää vettä enemmän kuin käsin tiskaaminen, erityisesti kun peset vain täysiä koneellisia. Muistathan keittiössäkin sammuttaa virrat pienkoneista, kun et niitä tarvitse.

5. Anna kylmälaitteidesi hengittää

Helpoin tapa säästää energiaa kylmälaitteiden käytön yhteydessä on muistaa huolehtia, että laitteen ympärillä on riittävästi tyhjää tilaa, jotta lämmön lauhdutus toimii moitteettomasti ja käytöstä muodostunut lämpö pääsee haihtumaan vapaasti. Lisäksi lauhdutusritilän ja tiivisteiden säännöllinen puhdistaminen parantaa laitteen toimintaa ja estää energiahukkaa.

Energiaa syysiltoihinne!

Jyväskylän Energia


 Hei uusi opiskelija!

Jyväskylän Energia toivottaa sinut sydämellisesti tervetulleeksi uuteen kotikaupunkiisi

Jyväskylän Energia tarjoaa vastuullisesti tuotettua sähköä opiskelijaystävälliseen tarjoushintaan. Meillä sähköasiat hoituvat helposti, ja asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan. Sähköasiakkaanamme liityt myös jEE!-etuasiakasohjelmaan, jonka kautta saat monenlaisia rahanarvoisia asiakasetuja. Katso tarjouksemme ja hyödynnä opiskelijaetusi heti! »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s