JE Pyörälenkki 1: Legendaarinen Rantaraitti

Yksi Jyväskylän kiistattomista vetonauloista on keskellä kaupunkia jalokivenä kimalteleva Jyväsjärvi. Jyväsjärven selättäminen on monelle paikalliselle lenkkeilijälle tärkeä välietappi juoksuharjottelussa, mutta pyörällä Rantaraitin jaksaa kiertää aloittelijakin.

Katso lenkki Google Mapsissa tästä! Jyväskylän Energia: Legendaarinen Rantaraitti

Monet etenkin Jyväskylän yliopiston ja JAMK:in kampuksista sijaitsevat aitiopaikoilla Jyväsjärven rannalla, joten opiskelijan on vaivaton liittyä Rantaraitin ulkoilijoita kuhisevaan energiavirtaan miltei mistä kohdasta hyvänsä. Starttaamme kuitenkin reitillemme Lutakon satamasta sen keskeisen sijainnin perusteella.

Rantaraitin kiertämiseen ei sen kummempia ohjeita tarvita. Kun lähdet satamasta vastapäivään moottoritien kainalossa kulkevaa rantapromedania kohti Mattilanniemeä, sinun tarvitsee vain seurata rantaa mukailevaa ulkoilutietä.

Rantaraitti kuljettaa sinut hellästi ohi ”Alban rannan” ohi Ristonmaan pohjukan kautta Ylistön ja Ainolan rannoille, Kuokkalan sillan ali ja siirtolapuutarhan ohi Äijälänsalmen sillalle.

Reitin ainoan ristyskohdan tunnistat helposti: kun hengästyt Äijälänsalmen ylämäessä, on aika kääntyä seuraavasta vasemmalle, sillan yli kohti Viherlandiaa ja vuoden 2014 asuntomessualuetta.

Ohitettuasi Valtion tieteellisen tutkimuskeskuksen ja Jyväskylän Energian Rauhalahden voimalaitoksen, oletkin jo taas moottoritien varressa. Liikennettä tosin tuskin huomaa, kun edessä aukeaa yksi kaupungin kauneimmista näkymistä yli Rauhalahden selän. Tästä näkövinkkelistä taivaanrantaan piirtyvä Lutakon urbaani siluetti tuo Jyväskylään aivan uutta näkökulmaa!

Moottoritien varresta löytyvät myös Halssilan uimaranta sekä koirien oma uimapaikka. Saapuessasi takaisin keskusta-alueelle ylität Tourujoen alajuoksun, joka muistuttaa sinua Kankaan paperitehtaan historiasta ja tukkijuoksutuksista.

Upean Schaumanin linnan kohdalta kannattaa vielä kääntyä hieman vasemmalle ja jatkaa loppumatka satamaa kohti Lutakon rantaa pitkin.

Onneksi olkoon! Olet suorittanut ensimmäisen tulikasteesi matkalla kohti jyväskyläläisyyttä, ja saanut sekä mielesi että kroppasi täyteen positiivista paikallisenergiaa.

Katso myös Jyväskylän Energian muut pyörälenkit!

JE Pyörälenkki 2: Laajavuoren valloitus
JE Pyörälenkki 3: Kolmen niemen lenkki

Energistä pyöräilysyksyä niin uusille kuin vanhoillekin kaupunkilaisille!

Jyväskylän Energia


Jyväskylän Energia tukee 100 pyörää -kampanjaa ja haluamme olla mukana edistämässä paikallista pyöräilyä niin liikunta- kuin liikennemuotonakin. Osallistu JE:n Vinkee Villari -arvontaan 19.9.2014 klo 14 mennessä, ja voit voittaa upean paikallisen käsityöläisen tuunaamaan secondhand-pyörän! Klikkaa tästä ja osallistu nyt »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s