JE ESITTELEE: Näillä vinkeillä sähkölasku pienemmäksi ja energiaa talteen!

Jyväskylän Energia tukee 100 pyörää -kampanjaa ja haluaa olla mukana edistämässä paikallista pyöräilyä niin liikunta- kuin liikennemuotonakin. Pyöräily onkin erinomainen tapa säästää energiaa ja varsin ympäristöystävällinen teko.

Energian säästäminen on ympäristön ja kestävän kehityksen kannalta järkevä teko. Jyväskylän Energia haluaakin jakaa palasen tietoutta sähkön kulutuksesta kaikkien hyödynnettäväksi. Näillä vinkeillä säästät sähkölaskussasi ja energiankulutustasi!

1. Lopeta lämpimän veden lotraaminen

Erityisesti kerrostaloasujan kohdalla suurin energiasyöppö on runsas lämpimän veden käyttö. Kyseessä on myös asia, josta meidän kaikkien on helppo saada aikaan selvää säästöä. Suihkuajan lyhentäminen on konkreettinen säästötoimi. Lisäksi suihkuihin on saatavilla vettä säästäviä suihkupäitä, joilla voit vähentää vedenkulutustasi jopa 50%.

2. Sammuta valot!

Valaistus on suurin taloussähkön kuluttaja. Helpoin tapa säästää sähköä on yksinkertaisesti sammuttaa valot aina poistuttaessa huoneesta sekä laittamalla ”turhat” valot pois päältä. On erittäin kannattavaa perehtyä tarkemmin tarjolla oleviin lampputyyppeihin ja valikoimaan parhaimmat ratkaisut kotisi valaistukseen.

3. Katkaise virta kokonaan

Kodin viihde-elektroniikka aiheuttaa usein yllättävänkin suuren energiankulutuksen. Virran katkaisu yöksi ja lepotila-asetuksen hyödyntäminen tuovat jo merkittäviä sähkön säästöjä. Elektroniikkalaiteet kannattaa kytkeä katkaisijalla varustettuun jatkojohtoon. Näin saat virrat katkaistua helposti ja nopeasti kerralla kaikista laitteistasi.

4. Järki käteen keittiössä

Keittiössä on mahdollista tehdä pienillä teoilla suuri muutos energiankulutukseen. Käytä mikroaaltouunia ruokien sulattamiseen ja lämmittämiseen. Katso, että kattila on aina kokoaan hiukan pienemmällä levyllä. Astianpesukoneen käyttö säästää vettä enemmän kuin käsin tiskaaminen, erityisesti kun peset vain täysiä koneellisia. Muistathan keittiössäkin sammuttaa virrat pienkoneista, kun et niitä tarvitse.

5. Anna kylmälaitteidesi hengittää

Helpoin tapa säästää energiaa kylmälaitteiden käytön yhteydessä on muistaa huolehtia, että laitteen ympärillä on riittävästi tyhjää tilaa, jotta lämmön lauhdutus toimii moitteettomasti ja käytöstä muodostunut lämpö pääsee haihtumaan vapaasti. Lisäksi lauhdutusritilän ja tiivisteiden säännöllinen puhdistaminen parantaa laitteen toimintaa ja estää energiahukkaa.

Energiaa syysiltoihinne!

Jyväskylän Energia


 Hei uusi opiskelija!

Jyväskylän Energia toivottaa sinut sydämellisesti tervetulleeksi uuteen kotikaupunkiisi

Jyväskylän Energia tarjoaa vastuullisesti tuotettua sähköä opiskelijaystävälliseen tarjoushintaan. Meillä sähköasiat hoituvat helposti, ja asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan. Sähköasiakkaanamme liityt myös jEE!-etuasiakasohjelmaan, jonka kautta saat monenlaisia rahanarvoisia asiakasetuja. Katso tarjouksemme ja hyödynnä opiskelijaetusi heti! »

Näin säädät kypärän itsellesi sopivaksi!

_MG_6909

Kypärää laittaessa on tärkeää, että sen säätää omalle päälle sopivaksi. Intersport Keskustan kauppias Aki Seppälä näytti kuinka se tehdään.

_MG_6925 kopio

1. Säädä hihnat oikean mittaisiksi.

_MG_6922 kopio

2. Hihnojen tulisi muodostaa suora kulma korvan alle.

_MG_6917

3. Katso, että kypärä on suorassa.

_MG_6916

Ei näin!

_MG_6937 kopio

Noin! Nyt on kypärä säädetty sopivaksi ja on turvallista hypätä pyörän selkään.

#100pyörää

-Saara

Vinkee Villari valmistuu!

Jyväskylän Energia tukee 100 pyörää -kampanjaa ja haluaa olla mukana edistämässä paikallista pyöräilyä niin liikunta- kuin liikennemuotonakin. 100 pyörää -arvonnan rinnalla Jyväskylän Energia arpoo myös oman, päikallisen käsityöläisen tuunaamaan Vinkeen Villarin! Osallistu heti arvontaan! »

Jyväskylän Energia antoi hauskoja heijastinliivejä valmistavalle jyväskyläläiselle käsityöyritys Vinkeelle ja sen yrittäjä Kreetta Ahoselle täysin vapaat kädet tuunata pyörä parhaaksi katsomallaan tavalla. Kovia kokenut löytöpyörä huollatettiin ensin huolellisesti Polkupyörätorilla, jonka jälkeen sen transformaatio Vinkeeksi Villariksi voi alkaa!

teaserkuva3

Tässä Kreetan alustavia suunnitelmia ja ideoita: tietysti heijastin, mutta että pyörälaukku ja hauskuuttakin? Hyvää kannattaa odottaa!

kreetta_rälläkkä

Yllä Kreetta tositoimissa – mutta mikä on tämä työkalu?! Oliko tarkoitus ryhtyä paloittelemaan?

värikua2  ärikkuva

Vanha Tunturi saa hieman pohjaväriä, ja ohjaustangon räikeä ruoste vaihtuu hiottuun retropatinaan.

harmaa_pyörä

Siinä se nyt on, Vinkee Villari uudessa värikuosissaan! Ai mutta, tulimmekin ottaneeksi vain mustavalkoisia kuvia komeudesta…! Vinkeen Villarin räväkkä väritys paljastuu lopullisesti vasta maanantaina, pysy kuulolla seuraamalla Jyväskylän Energian Facebook-sivua!

Sillä välin voit kuitenkin osallistua arvontaan, jossa voit voittaa tämän upean tuunipyörän. Kannattaa osallistua heti, sillä fillariarvonta on jo tulevana maanantaina 22.9. 100pyörää-tapahtuman jälkeen. Osallistumisaikaa on siis vain 22.9. klo 17 saakka!

Osallistu Vinkeen Villarin arvontaan heti JE:n sivuilla! »

Kärsimättömimmät voivat käydä Vinkeen Instagramissa urkkimassa lisää yksityiskohtia!

Pyöräilyntäyteistä syysviikonloppua!

Jyväskylän Energia

JE esittelee: Jyväskylän parhaat pyöräretket

Jyväskylän Energia tukee 100 pyörää -kampanjaa ja haluaa olla mukana edistämässä paikallista pyöräilyä niin liikunta- kuin liikennemuotonakin. 100 pyörää -arvonnan rinnalla Jyväskylän Energia arpoo myös oman, päikallisen käsityöläisen tuunaamaan Vinkeen Villarin! Osallistu heti arvontaan! »

Jyväskylän Energia haluaa myös jakaa palasen paikallistietoutta Jyväskylään saapuneiden uusien opiskelijoiden iloksi.

Listasimme Jyväskylän 3 valloittavinta pyöräreittiä, joiden kautta pääsette jyvälle uuden kotikaupunkinne kauneimmista kolkista!

JE Pyörälenkki 1: Legendaarinen Rantaraitti

Yksi Jyväskylän kiistattomista vetonauloista on keskellä kaupunkia jalokivenä kimalteleva Jyväsjärvi. Jyväsjärven selättäminen on monelle paikalliselle lenkkeilijälle tärkeä välietappi juoksuharjottelussa, mutta pyörällä Rantaraitin jaksaa kiertää aloittelijakin.

Katso Pyörälenkki 1 tästä »

JE_100pyoraa_banneri_1

JE Pyörälenkki 2: Laajavuoren valloitus

Jyväskylän rinteet ja mäkinen maasto saattavat tulla tasaiseen maastoon tottuneille pyöräilijöille yllätyksenä. Keskustan kupeessa sijaitsevan Laajavuoren rinteet tarjoavat haastetta kovakuntoisimmallekin pyöräilijälle!

Katso Pyörälenkki 2 tästä »

JE_100pyoraa_banneri_2

JE Pyörälenkki 3: Kolmen niemen lenkki

Kolmen niemen lenkki kiertää Jyväskylän eteläosien kolme kärkeä: Samulinniemen, Nenäinniemen ja Sippulanniemen. Matkan varrelle mahtuu kaunista järvimaisemaa, hulppeita uusia ja vanhoja kartanoita, vedenpuhdistamo, voimalaitos ja paljon kaunista keskisuomalaista luontoa, aivan kaupungin kupeessa.

Katso Pyörälenkki 3 tästä »

JE_100pyoraa_banneri_3

Energistä pyöräilysyksyä ja nautinnollisia lenkkejä niin uusille kuin vanhoillekin kaupunkilaisille!

Jyväskylän Energia


 Hei uusi opiskelija!

Jyväskylän Energia toivottaa sinut sydämellisesti tervetulleeksi uuteen kotikaupunkiisi

Jyväskylän Energia tarjoaa vastuullisesti tuotettua sähköä opiskelijaystävälliseen tarjoushintaan. Meillä sähköasiat hoituvat helposti, ja asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan. Sähköasiakkaanamme liityt myös jEE!-etuasiakasohjelmaan, jonka kautta saat monenlaisia rahanarvoisia asiakasetuja. Katso tarjouksemme ja hyödynnä opiskelijaetusi heti! »

Poliisin pyörä

_MG_6907

Jyväskylän polkupyöräpoliisin pyörä saapui myös Jypsin verstaalle huoltoon. Erinomaisessa kunnossa olleeseen pyörään tehtiin muutamia toimenpiteitä ja nyt se odottaa vain uutta omistajaansa.

Pyörän historiasta polkupyöräpoliisi Jouko Meriläinen kertoi sen verran, että pyörän lahjoitti poliisille Lohikosken Leijonat vuonna 1999 ja sen selästä on kirjoitettu useat sakot. Huippuvuodeksi Meriläinen mainitsi vuoden 2005. Kyseisellä pyörällä on myös ajettu rattijuoppo kiinni!

#100pyörää

//

One of the bikes that was donated to the competition came by Jyväskylä bicycle police. Bike was in excellent shape and now it is just waiting for the new happy owner.

Jouko Meriläinen, who donated the bike told us some interesting stories about the bike. It was given to the police by Lohikosken Leijonat in 1999. Many tickets has been written over it and once it even caught a drunk driver!

#100bikes

-Saara

Vinkeelle turvallisuus ON leikin asia

Jyväskyläläinen käsityöyritys Vinkee valmistaa hauskoja heijastintuotteita sekä lapsille että aikuisille.  Sinäkin voit osallistua Vinkeen tuunaaman secondhand-pyörän arvontaan nyt JE:n sivuilla! »

Näyttökuva 2014-9-8 kello 12.52.14

Oletko koskaan tullut kyseenalaistaneeksi, miksi tavallisesti turvallisuustuotteet ovatkin niin yksitoikkoisen asiallisia ja mielikuvituksettomia? Vinkeen yrittäjä Kreetta Ahoselle tämä ajatus juolahti mieleen pimenevässä syysillassa, kun hänen poikansa ei halunnut laittaa päälleen keltaisia ”rakennusmiesliivejä”. Sen sijaan poika halusi olla ritari.

Kreetta ryhtyi tuumasta toimeen ja loihti pojalleen ritarin haarniskaliivin heijastinkankaasta. Ensimmäisestä prototyypistä sai alkunsa kokonainen mallisto mielikuvituksellisia CE-merkittyjä ja hyödyllisyysmallisuojattuja heijastinliivejä. Vinkeen liivit yllyttävät niin lapsia kuin aikuisiakin mielikuvitusleikkeihin ja vallattomaan hauskanpitoon. Ahosen vinkeät hahmot seikkailevat jo heijastimissa, pipoissa ja korteissakin.

Näyttökuva 2014-9-8 kello 12.52.28

Ahonen rakastaa uuden luomista ja hänestä on jo työnsä ohella sukeutunut myös suomalaisen käsityön ja pienyrittäjyyden puolestapuhuja. Kreetta Ahosen ajatusmaailmaan tiiviisti kuuluvat paikallisuus ja energisyys saivat Jyväskylän Energian tarttumaan tilaisuuteen ja ehdottamaan tuunausyhteistyötä.

Annoimme Ahoselle täysin vapaat kädet tuunata pyörä parhaaksi katsomallaan tavalla. Kovia kokenut löytöpyörä huollatettiin ensin huolellisesti Polkupyörätorilla, jonka jälkeen sen transformaatio Vinkeeksi Villariksi voi alkaa!

Näyttökuva 2014-9-8 kello 12.55.43

Seuraa Vinkeen Villarin valmistumista meidän ja muiden Facebook-sivuilla!

Pyöräilyntäyteistä syksyä!

Jyväskylän Energia


 Hei uusi opiskelija!

Jyväskylän Energia toivottaa sinut sydämellisesti tervetulleeksi uuteen kotikaupunkiisi

Jyväskylän Energia tarjoaa vastuullisesti tuotettua sähköä opiskelijaystävälliseen tarjoushintaan. Meillä sähköasiat hoituvat helposti, ja asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan! Sähköasiakkaanamme liityt myös jEE!-etuasiakasohjelmaan, jonka kautta saat monenlaisia rahanarvoisia asiakasetuja. Katso tarjouksemme ja hyödynnä opiskelijaetusi heti! »

100 Pyörää on arvottu!

_MG_6896

Saimme arvontaan osallistujia orientaatioviikoilta ja nettilomakkeen kautta yhteensä 1573 kappaletta! Määrä yllätti meidät erittäin positiivisesti. Iloisin mielin kävimme siis kiinni lomakkeisiin ja arvoimme 100 onnellista voittajaa näiden joukosta. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti tämän viikon kuluessa.

#100pyörää

//

We got 1573 participants to the competition through orientation weeks and internet form! The number surprised us very positively. That’s why we were very excited to draw the lucky 100 ones. Winners will be informed personally during this week.

#100bikes

-Saara

Energiaa pyöräilystä! Pyöräilyn 5 merkittävintä hyötyä

Jyväskylän Energia on mukana 100 pyörää -kampanjassa, koska koemme paikallisen pyöräilyn edistämisen tärkeäksi yhteiseksi päämääräksemme.

Pyöräily kompaktissa kotikaupungissamme on helppoa ja edistää hyvinvointia monella tasolla; katso alta suosikkimme!

Osallistu Jyväskylän Energian Vinkeen Villarin arvontaan, ja voit voittaa käsityöläisen tuunaaman, huippukuntoon huolletun secondhand-pyörän! Osallistu arvontaan nyt »

Pyöräilyn hyödyt TOP 5

1. Pyöräily ei maksa mitään

giphy-5

Pyöräilijän ei tarvitse maksaa pysäköintimaksuja, ajoneuvoveroja, tietulleja tai ruuhkamaksuja. Opiskelijaystävällistä – kuin laittaisi rahaa pankkiin!

2. Pyöräily tekee hyvää

giphy-5

Pyöräilemällä voit parantaa kuntoasi ilman, että sinun täytyy lähteä erikseen liikkumaan. Säännöllinen hyötyliikunta vähentää stressiä ja parantaa hyvinvointiasi.

3. Pyöräily on mahtavaa

giphy-5

Pyörän selässä voit kokea vauhdin hurmaa. Pyörällä pääset näkemään ja kokemaan kotiseutuasi ja saat rutkasti energiaa!

4. Voit pyöräillä juuri niin kuin itse haluat

giphy-4

Pyöräily on tapa ilmaista itseäsi: ajatko tuliterällä maastopyörällä, kapearenkaisella maantiepyörällä, itse kasaamallasi fiksiellä vai tädiltä perityllä mummopyörällä? Valinta on sinun!

5. Pyörällä olet perillä nopeammin

giphy-5

Pyörän selässä jätät liikenneruuhkat taaksesi yhdessä hujauksessa, ja pääset perille nopeammin ja helpommin kuin kävellen!

5. Kaikki muutkin pyöräilevät

giphy-5
Kävellen jää auttamatta jälkeen, ja aikuisten kyydittäminen tarakalla on laitonta.

6. Pyöräily ei aiheuta haitallisia päästöjä

giphy-6

Jos useammat kaupunkilaiset pyöräilisivät, hiukkassaasteiden määrä kaupungin keskustassa vähenisi merkittävästi. Kun totuttelet liikkumaan päivittäisiä reittejäsi auton sijaan pyörällä, säästät luonnonvaroja ja kallisarvoista luontoamme!

Jäikö joku sinun mielestäsi ehdottoman tärkeä etu mainitsematta? Muistuta meitä ja muita pyöräilyn ystäviä siitä kommenteissa!

Pyöräilyintoa syksyynne!

Artikkelin GIF-kuvat on linkattu Giphy.com -palvelusta.


 Hei uusi opiskelija!

Jyväskylän Energia toivottaa sinut sydämellisesti tervetulleeksi uuteen kotikaupunkiisi

Jyväskylän Energia tarjoaa vastuullisesti tuotettua sähköä opiskelijaystävälliseen tarjoushintaan. Meillä sähköasiat hoituvat helposti, ja asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan! Sähköasiakkaanamme liityt myös jEE!-etuasiakasohjelmaan, jonka kautta saat monenlaisia rahanarvoisia asiakasetuja. Katso tarjouksemme ja hyödynnä opiskelijaetusi heti! »

JE Pyörälenkki 3: Kolmen niemen lenkki

Kolmen niemen lenkki kiertää Jyväskylän eteläosien kolme kärkeä: Samulinniemen, Nenäinniemen ja Sippulanniemen. Matkan varrelle mahtuu kaunista järvimaisemaa, hulppeita uusia ja vanhoja kartanoita, vedenpuhdistamo, voimalaitos ja paljon kaunista keskisuomalaista luontoa, aivan kaupungin kupeessa.

(lisää…)